Techniek verwijderen / laseren

Waar vroeger gegarandeerd littekens achterbleven en het resultaat mager was, is het nu precies andersom! De lasertechniek is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Dat betekent littekenloos laseren met verbluffende resultaten. Ook zijn meerdere kleuren gemakkelijker te behandelen met meer effect.

Weg met vreemde stoffen
Over het algemeen zijn meerdere behandelingen nodig om een tatoeage, permanente make-up of huidaandoening te verwijderen. Dat komt omdat het lichaam niet alle vrijgekomen ‘vreemde stoffen’ in één keer kan afvoeren. Gelukkig herstelt de huid tussen de behandelingen door volledig. De eerste dagen tot maximaal 2 weken na behandeling kan er wat korstvorming optreden, daarna wordt de huid weer glad en is na 4 weken geheel vernieuwd.

Hoe werkt de laserbehandeling precies?
De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits uit. Dit licht, van één golflengte, wordt geabsorbeerd door de inktdeeltjes die in de huid ingekapseld zitten (en niet door het weefsel er omheen). De laserenergie breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in kleinere deeltjes uit elkaar vallen, die vervolgens door het afweersysteem van het lichaam worden verwijderd.

Tattoo stapsgewijs verwijderen
Als het om grote hoeveelheden inkt gaat, zal het lichaam deze niet in één keer kunnen afbreken en zijn er meerdere behandelingen nodig. Indien het lichaam goed op de behandelingen reageert, zal de tatoeage in enkele maanden steeds verder vervagen.